Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2017 12:59 - Град за всеки :)
Автор: travellady Категория: Туризъм   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте, скъпи блогъри! Днес ще ви запозная е един мой много любим град, а това  е Маастрихт. Това градче се намира в Холандия в непосредствена близост до немската и белгийската граница. Градът носи иметео на реката, която преминава през него - река Маас. Този град е известен най-вече с т.хар. Маастрихтски договор или това е официялният договор за ЕС ,сключен на 07.02.1992г. Маастрихт е един от най-старите градове в Холандия и изключително запазен, по мое мнение, след войната.
  Това прекрасно градче предлага почти всичко за всеки. Тук няма значение от каква националност си и какъв език говориш. Можете да срещнете хора буквално от цял свят.
Разхождайки се по малките тесни улички обсипани с безброй заведения, откривам храна за всеки вкус. можете да откриете от здравословно до не чактолкова здравословна храна. Заведенията прелага: веган продукти, фрешове, салати, риба, месо, бургери и т.н и т.н Това което се опитвам да кажа ,че вссеки може да намери нещо за себе си. Ако сте любители на бирата , кафето, фрешовете, шотовете има ги. Ако обичате рибата задължително трябва дапосетите рибния пазар, който се намира в центъра на града. Ако обичате сладолед има безброй видове от домашен до добре познатите ни марки, но аз съм фен на домашният ;) Стига толкова за храната.Като типичен холански град и тук обичайната гледка са претъпканите паркинги с колелета, а къде другаде освен в Холандия можете да видите църква с паркинг за колела. Уникално нали? Ако сте фенове на карането на колело  може да си наемете или да си вземете своето. Трябва да спомена , че градчето е малко и дори пеша няма да ви отнеме много време да го обиколите, а колело сигурно разходката ще приключи бързо.
   Аз обичам морето и въпреки, че Маастрих не е морски град притежава този характерен за морско градче, чар. Също така обичам книгите и любимото ми място е стара църква превърната в книжарница.
   Ако сте шопинг маниаци заповядайте в Маастрихт! Тук има безброй багазини предлагащи изестни брандове от скъпи до т.нар. лоукост. Внимание ако попаднете на разпродажба нещата излизат извън контрол или иначе казано много народ на едно място и лудницата е пълна.
   За тези които не обичат претъпканите с хора места отново Маастрихт е вашето място! Можете спокойно да се разходите покрай реката да се полюбувате на гледката и дари да си направите пикниг или да отидете а риболов. Отпуснете се наследете се на гледката вземете си книга,бира или каквото искате и прекарайте деня си там.
 За тези които обичат типичните туристически разходки има "влакчета", като тези по нашето черноморие , които ще ви разходят из града. Можете да се качите и на лодка или корабче да научите малко повече за Маастрихският договор и т.н. Нещо което научих като интересен факт е ,че най-високата точка на холадния е близо до Маастрихт и е 321м надморска височина :)
 Една статия не ми стига да опиша това малко градче колко много предлага. Аз не мога да му се наситя и всеки пъи когато ходя там то ме вдъхновява. Наявам се и вие да имате тази възможнодт да го посетите и да споделите с мен вашите впечатления.
  Travel Tipp: Ако сте с кола оставет я в началото на града и се насладете максимално на разходката.
  Важно : Тук всичко е в евро и да не забравяме, че стандартът е по висок от този в България. Внимателно с харченето ;)




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: travellady
Категория: Туризъм
Прочетен: 28252
Постинги: 18
Коментари: 16
Гласове: 75
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930